Sufinanciranje malog gospodarstva

10. travnja 2009.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je javni poziv za nepovratno sufinanciranje u okviru projekta Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva za 2009. godinu.

Korisnici sredstava su proizvodni subjekti malog gospodarstva (osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo) i subjekti malog gospodarstva koji pružaju usluge vezane uz proizvodnju. Korisnici su i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i asocijacije gospodarskih subjekata.Sredstva su nepovratna, a između ostalog namijenjena su za:

Intenzitet potpore može iznositi do 75% opravdanih troškova ulaganja. Minimalni iznos potpore po korisniku je 5.000,00 kuna, a maksimalan iznos potpore po korisniku može iznositi do  80.000,00 kuna.

Javni poziv otvoren je 45 dana od dana objave u tisku.
Projekt realizirat će se tijekom 2009. godine, do iskorištenja sredstava.
Priznavanje troškova i retrogradno, do 8 mjeseci od dana objave Javnog poziva.

Cjeloviti tekst Javnog poziva Projekta Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva za 2009. g. Ministarstvo je objavilo 9. travnja 2009. u javnom tisku, a dostupan je na internet stranici Ministarstva .

Nositelji projekta predlažu/kandidiraju projekte podnoseći zahtjev za uključivanje u projekt na standardiziranom obrascu zahtjeva i u prilogu dostavljaju traženu dokumentaciju.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin