Bespovratna sredstva iz fondova EU-a za općinu na Islandu uz pomoć Qualitasa

19. lipnja 2023.

Islandska Općina Ölfus, smještena u blizini Reykjavika, odabrala je Qualitas za podršku prilikom prijave partnerskog projekta inovativnog modela zelene e-mobilnosti za financiranje bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,6 milijuna eura, dok udio općine Ölfus iznosi 358,5 tisuća eura. Cilj projekta je dekarbonizacija prometa, povećanje socio-ekonomske uključenosti, promicanje zelene mobilnosti i podupiranje dostizanja energetske neutralnosti zajednice. U provedbu će biti uključen i Klaster Ölfus kroz suradnju s poslovnom zajednicom. Klaster je osnovan sa svrhom da ojača i podrži lokalno gospodarstvo ideologijom zelenog i plavog gospodarstva kao vodećim načelom.

Qualitas je angažiran kako bi pomogao da 65 % proračuna projekta bude financirano bespovratnim sredstvima u okviru Programa Interreg Northern Periphery and Arctic (Interreg NPA). Interreg NPA je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i ekvivalentnih financijskih sredstava EFRR-a iz partnerskih zemalja koje nisu članice EU-a.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin