Lean i BSC – nove radionice

20. ožujka 2012.

Tijekom ožujka Qualitas je održao nove radionice iz područja primjene potvrđenih metodologija lean i balanced scorecard.

Riječ je o radionicama Uvod u Lean upravljanje i Balanced Scorecard – uspostava i primjena, radionicama koje su temeljene na metodama i resursima vodećih svjetskih  edukacijskih i konzultantskih kuća – Gemba akademije i Palladium grupe.

Radionice su održane pod vodstvom starijih konzultantica iz Qualitasa, Andree Ivezić i Sande Kozlik, i uz sudjelovanje članova najvišeg poslovodstva i stručnjaka za poboljšanja poslovanja iz Končara, Podravke, Nexe grupe, Croatia osiguranja, Vivere, Zračne luke Split i drugih uspješnih tvrtki.

Polaznici radionice Uvod u Lean upravljanje su kroz predavanja i praktične vježbe upoznali filozofiju i ključne alate leana (5S, Value stream mapping, Practical Problem Solving, Cellular Manufacturing, SMED, TPM, Kanban, …), komponente kaizena, tipične vrste aktivnosti i gubitaka, korake za praktično rješavanje problema i računalnu platformu za kaizen i yokoten.

Polaznici radionice Balanced Scorecard – uspostava i primjena su kroz predavanja i praktične vježbe upoznali osnove strateški usmjerene organizacije,  BSC metodologiju, način planiranja i pripreme projekta uspostave BSC-a, postupak postavljanja strateških perspektiva, tema, ciljeva, mjera učinka, ciljanih vrijednosti i inicijativa za ostvarenje ciljeva, postupak izvještavanja i prezentiranja rezultata te napredna informatička rješenja za BSC.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin