Knjiga Plivati poslovnim vodama i ostati živ

15. lipnja 2017.

Priručnik za poduzetnike, menadžere i one koji se tako osjećaju

U poslovnom svijetu neprekidno se odvijaju promjene koje moramo pratiti na svom putu do uspjeha. Knjiga ”Plivati poslovnim vodama i ostati živ” autorice Olge Štajdohar-Pađen na jednom mjestu nudi odgovore na mnoga važna pitanja.

Namijenjena je poduzetnicima i menadžerima, onima koji se svakodnevno nose s izazovima poslovnog svijeta.

Ako niste ni poduzetnik ni menadžer, možda ste pomislili, meni ova knjiga ne treba. Razmislite još jednom. Postoje barem dva razloga zašto biste je ipak trebali pročitati, i primijeniti ono što možete.

Prije svega, ne znate što vam život nosi, okolnosti se promijene u trenu, možda će vas već sutra prisiliti da postanete upravo to, poduzetnik, samozaposlena osoba ili rukovoditelj odgovoran za poslovanje odjela ili čak cijele tvrtke.

I drugi razlog, zapravo je svejedno tko nam isplaćuje plaću, mi sami ili netko drugi. Uvijek smo mi ti koji smo odgovorni za svoj život i ono što smo u njemu postigli.

A mnoge od ovih ideja i savjeta možete primijeniti i kao poduzetnik, i kao menadžer, i kao ono što zovemo, obični zaposlenik.

O knjizi su rekli

Načelo „manje je više“ pokazalo se je uspješnim u mnogim sferama poslovanja – od minimalizma u arhitekturi i dizajnu do Lean-metodologije u poboljšavanju poslovnih procesa. Olgina knjiga Plivati poslovnim vodama i ostati živ to iznova potvrđuje – ona je deficitarna u kompliciranju, opširnosti, pretencioznosti, ali obiluje idejama, razumljivošću, jednostavnošću, zanimljivošću i iskrenošću.

Radeći kao poslovni savjetnik, susrećem članove uprava, direktore, rukovoditelje i poduzetnike raznih profila, od inženjera, znanstvenika, ekonomista do pravnika, liječnika, profesora pa i umjetnika. Većina njih su vrhunski stručnjaci u svome području, ali im često nedostaju opća znanja iz poslovnog upravljanja. Njima, ali i svim ostalima koji se žele uspješnije nositi sa svakodnevnim poslovnim izazovima, ova knjiga može biti korisna odskočna daska za uspješniji start u plivanju po valovima poslovnih voda.

Damir Keller, direktor i osnivač Qualitasa

Možete li zamisliti knjigu koja obrađuje sadržaje od SWOT analize do metode Six sigma, od ISO certifikata do Lean Manufacturing-a, od motivacije do manipulacije, od deset grijeha vaše web stranice do deset zabluda networkinga, od uputa kako sačuvati poslovnu tajnu do savjeta o upravljanju ljudskim potencijalima u informatičko doba? I sve to na nekih dvjestotinjak stranica? I sve to napisano čitko i odmah primjenjivo za poduzetnike i menadžere? Upravo takva je nova knjiga Olge Štajdohar Pađen. Ona ne podučava kako plivati u mirnim poslovnim bazenima, već nas hrabro baca u planinsku bujicu i uči kako da se spasimo od morskih pasa i preživimo turbulentne gospodarske vode današnjice.

Prof. dr. Velimir Srića, Ekonomski fakultet u Zagrebu

Knjiga Olge Štajdohar Pađen zanimljiv je mozaik poslovnih tema bitnih za svakog zaposlenog čovjeka prezentiranih na jednostavan i razumljiv način. Iako naizgled tema kvalitete ili prezentacijskih vještina nema velike sličnosti s temom odnosa s kupcima, ova knjiga čini logičku cjelinu kroz autoričin izbor najzanimljivijih tema i dilema poslovne svakodnevice. U njoj će se prepoznati svatko tko je ikad radio ili radi u organizaciji. To su životne, aktualne teme pisane na pitak i zanimljiv način, a autoričino veliko iskustvo u organizacijskom radu kao i interes za organizacijsku psihologiju čini ovo djelo korisnim, dobro strukturiranim priručnikom za lakše snalaženje u izazovima poslovnog života.

Mirela Španjol Marković, konzultant i business coach,

vlasnica tvrtke Ciceron i autorica knjige Moć uvjeravanja

Još jedna čitljiva i praktična knjiga iz Olgine tvornice ideja, ovog puta za sve koje zanima biznis i žele unaprijediti ili jednostavno potvrditi svoja poslovna znanja. Knjiga je pisana lako razumljivim jezikom i čini mi se vrlo prikladnom ne samo za poslovni svijet, već i za studente i osobe koje razmišljaju baviti se biznisom, bilo da su poduzetnici ili menadžeri u tvrtkama. Primjenjiva je i za širu populaciju općenito, jer nam zapravo svima trebaju znanja iz komunikacijskih vještina do načina kako da se najbolje predstavimo. Poslovnim vodama često se i roni, mnogi nažalost nikad ne izrone, već ostanu na dnu. Ova knjiga navest će vas na put uspješnog plivanja u poslovnim vodama s ciljem postizanja vlastitih dostignuća.

Sandra Mihelčić, direktorica Business Media Group

Knjigu možete ovdje pregledati i nabaviti.

O autorici

Iako po svom temeljnom obrazovanju tehničke struke, Olga Štajdohar-Pađen nikada se nije uspjela osloboditi živog interesa za svijet oko sebe u cjelini. Kao poklonik cjeloživotnog učenja i obrazovanja koristi svaku priliku produbiti i proširiti svoja znanja. A prilika ima puno. Osim formalnog obrazovanja, najviše cijeni iskustva stečena u suradnji s drugim ljudima.

Autorica redovito objavljuje članke na teme upravljanja kvalitetom, poslovanjem i privatnim životom u stručnim i popularnim časopisima, sudjeluje u organizaciji i radu domaćih i međunarodnih konferencija iz ovog područja. Predaje na seminarima s temama iz upravljanja kvalitetom i laboratorijske prakse.

Autorica je knjige „Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnim i privatnom životu” objavljene 2009. godine, a zatim ponovno 2015.

I nešto na prvi pogled izvan ovih tema, urednica je knjige „Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče” u kojoj javnosti poznate i javnosti nepoznate žene govore o onome na što su u životu posebno ponosne.

Živi i radi u Zagrebu, a obitelj joj, kao i svima, pruža obilje prilika vježbati upravljanje kvalitetom svakodnevnog života.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin