Gostovanja na skupovima u Zagrebu i Beogradu

20. prosinca 2016.

Stručnjaci Qualitasa nastavili su nesebično dijeliti znanja i poticati primjenu naprednih metoda, alata i pristupa iz područja operative izvrsnosti.  

U sklopu projekta “Članovi za članove” Hrvatskog društva za kvalitetu, 6. prosinca 2017. u Zagrebu, Damir Keller i Dean Rennert održali su predavanje o analiziranju i poboljšavanju procesa pomoću mapiranja tijeka vrijednosti. Mapiranje tijeka vrijednosti (VSM, od engl. value stream mapping) je jedan od najmoćnijih alata Leana, a Lean je danas globalno najkorištenija metodologija za poboljšavanje procesa. Pomoću VSM-a omogućuje, ne samo dobivanje preciznog vizualnog i podatkovnog prikaza postojeće učinkovitosti i djelotvornosti nekog procesa, nego i brzo stizanje do informacija o tome što i kako treba promijeniti da bi se dobili znatno manji troškovi procesa te bolja protočnost i kvaliteta proizvoda. Pored osnovnih pojmova o VSM-u i postupka mapiranja, analiziranja i poboljšavanja tijeka vrijednosti, stručnjaci iz Qualitasa su prezentirali analizu slučaja uspješne primjene VSM u jednom proizvodnom procesu hrvatskog poduzeća.

„Primjena Lean & Six Sigma alata u privredi“ naziv je odlično posječenog stručnog skupa koji je održan 16. prosinca 2016. g. u Kongresnoj dvorani hotela Majestic u Beogradu. Damir Keller, izvršni direktor Qualitasa, održao je uvodno motivacijsko predavanje naziva „Lean i Six Sigma – zašto i kako“ te je odgovarao na brojna pitanja sudionika. Više od 100 sudionika ovog skupa je također sa zanimanjem pratilo izlaganja predstavnika organizacija, kao što su Komercijalna banka Beograd, Norma grupa Jugoistočna Evropa i Strauss Adriatic, koje uspješno primjenjuju Lean i Six Sigmu za poboljšanje svojih procesa.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin