Globalni trendovi izvrsnosti poslovnih procesa – Stanje industrije u 2013.

4. studenoga 2013.

Tvrtke su oduvijek usmjerene na povećanje učinkovitosti, poboljšanje kvalitete i smanjenje troškova. Međutim, u današnjem globalnom i hiper-konkurentnom gospodarstvu ti ciljevi su postali strateški imperativ. Brzi i sve veći poslovni i regulatorni pritisci znače da tvrtke moraju neumorno ustrajavati na većoj agilnosti, i to uz korištenje postojećih ili čak i manjih sredstava. To znači da se tvrtke moraju često mijenjati da bi preživjele. Dakle, koju ulogu procesna izvrsnost igra i može igrati u pomaganju današnjim tvrtkama u savladavanju tih izazova?

Svake dvije godine PEX Network provodi istraživanje o Stanju industrije kako bi se bolje razumjeli opći trendovi o načinu na koji se kompanije približavaj operativnoj izvrsnosti. Koje alate i metodologije oni koriste? Koliki su godišnji proračuni i koliko ljudi provodi programe poslovnih izvrsnosti? Koji su očekivani poslovni izazovi u 2014.? Na ova i slična pitanja odgovorilo je preko 874 stručnjaka, od kojih je većina iz Europe i Sjeverne Amerike.

Iz istraživanja, koje možete preuzeti preko ove veze, u nastavku izdvajamo odgovor na pitanje o korištenim metodologijama u okviru programa poslovne izvrsnosti.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin