Dan najbolje prakse – Lean proizvodnja

5. travnja 2012.

Za stotinjak stručnjaka za poboljšavanje poslovnih procesa iz svih dijelova Europe, EFQM (European Foundation for Quality Management) i Bosch su 3. travnja 2012. g. u Bariju (Italija) organizirali edukativno druženje pod nazivom Best Practice Day – Lean Manufacturing.

Svoje spoznaje o lean proizvodnji prezentirali su tržišni lideri Flaurecia, General Electric i Fiat Power Train Industrial, a sveučilišta iz Aachena i Rima predstavili su rezultate istraživanja o primjeni leana u uspješnijim organizacijama. Posebno zanimljiv je bio izravni prikaz korištenja alata leana, uživo u proizvodnji BOSCH-a.

Jedini sudionik iz Hrvatske na ovom važnom susretu je bila Andrea Ivezić, konzultantica iz Qualitasa. Njeni dojmovi su izuzetno pozitivni: „Biti dio dana najbolje prakse u tvornici Bosch od neprocjenjive je vrijednosti. Praktično znanje koje sam stekla gledajući primjenu lean alata bila je jedinstvena prilika da „knjige postanu stvarnost“.  Primjena alata kao što su 5S, VSM, SMED, Kanban i mnogih drugi, te razmišljanje koje potiče neprestano poboljšavanje, svakodnevica su za sve radnike Bosch tvornice. Entuzijazam i lakoća sa kojim  je prezentirana praktična primjena i korist svih alata ostavljaju bez daha.“


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin