Balanced Scorecard u Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

12. rujna 2017.

U okviru znanstveno-istraživačkog projekta „Model mjerenja efikasnosti javnozdravstvenih usluga“, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci uvodi Balanced Scorecard, metodologiju za oblikovanje i provođenje strategije, u Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

Kroz izobrazbu i savjetovanje za primjenu informatičkog rješenja QuickScore te uspostavu strateških mapa, konzultantska kuća Qualitas pružila je podršku u uvođenju metodologije Balanced Scorecard. Razinu te podrške najbolje opisuje iskaz zadovoljstva voditeljice projekta, prof. dr. sc. Nede Vitezić i njenih suradnika: „Profesionalan i ljubazan pristup Qualitas tima te učinkovito i user-frendly informatičko rješenje QuickScore omogućili su nam efikasnu implementaciju postavljenih perspektiva, ciljeva i  mjera unutar sektora javnog zdravstva, a time i provedbu vrlo zahtjevnih i specifičnih ciljeva znanstveno- istraživačkog projekta „Model mjerenja efikasnosti javnozdravstvenih usluga“ (IP-2014-09-8235_MEPHS) financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost. Zahvaljujemo i radujemo se daljnjoj uspješnoj suradnji“.

Balanced Scorecard (BSC) je sustav upravljanja koji organizacije svih vrsta širom svijeta  intenzivno koriste kako bi ostvarile svoje strateške ciljeve. BSC je jedna od 75 najutjecajnijih ideja 20. stoljeća prema Harvard Business Review. Danas više od 60% najboljih svjetskih kompanija koristi BSC za provedbu sveobuhvatnog i discipliniranog procesa strateškog upravljanja. BSC dokazano pomaže u oživljavanju strategije pretvarajući strateški plan iz privlačnog, ali neaktivnog dokumenta u niz upravljanih akcija koje će dovesti do ostvarivanja strateških ciljeva.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin