GDPR: što trebate znati?

10. travnja 2018., 09.00 h - 16.00 h, Kongresni centar Hotela Aristos - Zagreb

Nakon dvije godine koje su organizacijama ostavljane za prilagodbu, od 25. svibnja 2018. g. Opća uredba o zaštiti podataka će biti u cijelosti obvezujuća za voditelje i izvršitelje obrade podataka te će se izravno primjenjivati u svim državama članicama Europske unije, zamjenjujući postojeću regulativu o zaštiti osobnih podataka. Za neprovođenje zahtjeva iz Uredbe i povrede prava pojedinaca u zaštiti osobnih podataka, uz ostale sankcije, predviđene su visoke novčane kazne.

Ova Uredba, poznata kao GDPR, nameće širok raspon zahtjeva i izazova za organizacije koje prikupljaju ili obrađuju podatke. Osobni podaci moraju biti zakonito, pošteno i transparentno obrađivani, primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno te točni i, prema potrebi, ažurni. Svaka obrada osobnih podataka mora biti sigurna, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Ciljevi izobrazbe: 

 1. pružiti informacije o odredbama Uredbe
 2. protumačiti odredbe Uredbe i ključne pojmove iz pravne, informacijske i tehnološke perspektive
 3. razjasniti odgovornosti Voditelja obrade, Izvršitelja obrade, Službenika za zaštitu osobnih podataka
 4. pokazati postupak najbolje prakse za postizanje i održavanje usklađenosti s odredbama.

Teme:

 1. Opće odredbe
 2. Načela obrade osobnih podataka
 3. Prava ispitanika
 4. Uloge voditelja i izvršitelja obrade osobnih podataka
 5. Procjena učinka na zaštitu osobnih podataka
 6. Uloga i zadaće službenika za zaštitu osobnih podataka
 7. Prijenosi osobnih podataka trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama
 8. Uloga neovisnih nadzornih tijela
 9. Suradnja i konzistentnost
 10. Pravna sredstva, odgovornost i sankcije
 11. Postupak postizanja i održavanja usklađenosti s odredbama

Metode: predavanje, vježbe

Predavači:    

 • Darko Kordovan, dipl. ing., stariji savjetnik konzultantske kuće Qualitas u područjima upravljanja rizicima i usklađenošću s više od 30 godina radnog iskustva i 18 godina rada u poslovnom savjetovanju. Klijenti s kojima je radio dolaze iz područja proizvodno-prerađivačke industrije, javnih i komunalnih usluga, medicine itd. Sudjelovao je u više od 80 uspješnih projekata unaprjeđenja poslovanja. Autor je stručnih radova i predavač na međunarodnim i domaćim konferencijama.
 • Tomislav Geršić, mag. ing., savjetnik konzultantske kuće Qualitas, stručnjak je za poslovno upravljanje. Njegovo profesionalno iskustvo uključuje dvadesetak uspješnih projekata unapređenja poslovanja implementiranjem normiranih sustava upravljanja informacijskom sigurnošću, kvalitetom i energijom te poboljšavanja poslovnih procesa korištenjem naprednih metodologija kao što je Lean Six Sigma.

Očekivani polaznici: predsjednici uprava, direktori, službenici za zaštitu podatka, članovi timova za procjenu učinka, voditelji upravljanja sigurnošću informacija, voditelji upravljanja rizicima, voditelji upravljanja usklađenošću, voditelji upravljanja informacijskim tehnologijama, voditelji pravnih poslova, voditelji ljudskih resursa, voditelji integriranih sustava upravljanja i sl.

Broj polaznika: do 12

Cijena: 1.970,00 kn + PDV (uz popust od 20% za 3 i više polaznika iz iste organizacije)

Uključeno u cijenu: zbirka slajdova s radionice, radni materijal za vježbe, uvjerenje o sudjelovanju na radionici, ručak i osvježenja u pauzama.


Podijeli objavu...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin